Denumire ştiinţifică: Desmodium ascendens L.

Clasificare botanică: face parte din familia Fabaceae

Descrierea botanică: Desmodium este un tip de plantă de viță de vie tropicală, care crește până la 50 cm, produce flori roșii frumoase și fructe verzi. Originară din America, Africa și Asia, această plantă este utilizată pe scară largă în Peru, Brazilia, Bolivia, Camerun, Ghana, Guineea, Mali și multe alte țări, unde crește pe pajiști și păduri; Desmodium este utilizat ca remediu medicinal în aproape fiecare țară în care crește.

Forme și preparate: extract,tincturi,

Părțile plantei utilizate: frunzele

Substanță activă: Desmodium conține alcaloizi, saponine, acizi grași (linoleic, oleic, palmitic), aminoacizi și minerale (în principal fosfor, magneziu, sulf, potasiu).

Indicatii terapeutice: In caz de ficat fragil, sensibil, stari de greata, dureri de cap, concomitent cu tratamentul alopat, tratament medicamentos ce lasa reziduri toxice in ficat, intoxicatii cu alcool sau medicamente, recuperare dupa interventii chirugicale la nivelul ficatului, adjuvant in afectiuni severe ale ficatului ( hepatite, ictere mecanice, cancere hepatice…), detoxifierea ficatului si bilei, drenor si depurativ, normalizarea transaminazelor.

Avertizări: in general planta este bine tolerata chiar si de copii

Istoria plantei: O plantă atât de unică pentru a genera interesul unui medic francez, dr. Pierre Tubéry, care i-a descoperit proprietățile în 1965, când se afla în Camerun, lucrând într-un spital local. Tubéry, fascinat de medicina tradițională, a adunat mărturii interesante de la vindecătorii locali, cu privire la utilizarea Desmodium pentru combaterea hepatitei și restabilirea funcțiilor hepatice. Odată întors în Franța, cu ajutorul colegei sale Jacqueline Ragot, farmacist, cercetător și doctor în științe , ale cărui cunoștințe și abilități în chimie și farmacologie i-au îmbunătățit cercetarea , Tubéry a început să studieze în profunzime mecanismele biochimice asociate puterii plantei, confirmând utilizările sale medicinale și îmbogățind literatura științifică cu rezultate surprinzătoare.

În urma cercetărilor efectuate de Tubéry, Desmodium a fost aprobat în Franța, precum și în alte țări occidentale, ca o alternativă naturală și eficientă în tratamentul multor boli, în special afecțiuni legate de ficat.

Studiile contemporane par să demonstreze alte calități interesante ale acestei plante care, pe lângă protejarea și repararea celulelor hepatice și ajutorul sistemului imunitar, ar părea să aibă antiinflamatoare, antivirale, anticonvulsive, antihistaminice, proprietăți astmatice și muscular-relaxante.

 

Afișez singurul rezultat

Desmodium 2500, Santarome

88,17 lei