Membrana de ou
Denumire știintifică: Membrana din coaja de ou de gaina sau egg shell membrane in limba engleza
Cum se obține:
Modul de obtinere a membranei de ou fara ai fi alterate principiile active este foarte pritenos cu mediu, fara a se folosi substante chimice ci doar apa la 90 de grade! Pentru acest proces producatorul din Spania ( unul dintre cei 3 mari producatori din lume) a obtinut doua brevete internaționale : ES 2181580B1 si ES 2327087B2. Produsul – pulberea din membrane de ou are o calitate si o puritate la standarde inalte.
Substanțe active:
Membrana de ou este un ingredient complex ce contine in mod natural peste 500 de proteine si amino-acizi esentiali corpului uman printre care putem aminti:
Factori de crestere β
Ovocalixin, Ovocleidin si Ovotransferin ce joaca un jol crucial in repararea tesutului
Glucozaminoglicani (GAGs)
Glucozamina, controitina si acid hyaluronic :
polizaharide vitale care servesc ca componente structurale ale țesutului conjunctiv, fluidelor interstițiale și ale matricei cartilajului
Elastina
Proteina cu o importanta majora pentru sănătatea cardiovasculară, a cartilajelor și a coloanei vertebrale; Elastina conferă țesutului tensiune elastică și capacitatea de a-și relua forma după întindere
Lisozima
Este o enzimabacteriolitică cu greutate moleculară de 14,4 kiloDaltoni(kDa). Are capacitatea de a distruge peretele celular al bacteriilor Gram-pozitive (în special), prin hidrolizarea legăturii glicozidice β-1,4 dintre acidul N-acetilmuramic (NAM) și N-acetilglucozamină (NAG) (carbohidrați prezenți în peretele bacterian). Se găsește în cantitate mare în secreții, cum ar fi: lacrimi, saliva și mucus, în citoplasma neutrofilelor polimorfonucleare (PMN), dar cea mai mare cantitate de lizozim se întâlnește în albușul de ou dar si in membrana de ou.
Colagen
Este o proteină fibroasă ce reprezinta aproximativ 30% din totalul proteinei organismului, critică pentru rezistența cartilajului și coeziunea elasticității, present cu preponderenta in piele, tendoane si ligamente.
Keratina
Este de asemenea o proteina fibroasa ce se regaseste in organismal uman dar si in mod natural in membrane de ou. Această proteină cu rol de protecție alcătuiește partea rezistentă a părului, pielii și unghiilor și poate fi găsită și în alte componente ale organelor și glandelor umane.
Desmozina si Isodesmozina
doi aminoacizi unici care oferă elastinei proprietățile flexibile și rezistente și ajută la stimularea sintezei de colagen
Studii clinice:
Incepand cu anii 2000 oamenii de stiinta au efectuat numeroase studii clinice pe om cu rezultate remarcabile in imbunatatirea calitatii vietii. Recent in cadrul clinicii Los Manzanos din Logrono Spania, a fost efectuat un studiu clinic pe 20 de pacienti timp de 4 luni cu diferite stadii de osteoartrite cu rezultate deosebite in reducerea durerii si redorii articulare dar si in refacerea tesuturilor moi (tendoane, ligamente, piele).
Degenerari articulare:
artita, artoza, osteoporoza etc..
Accidente sportive:
luxatii, entorse, rupturi – intervine in recuperarea mai rapida a partilor moi afectate (tendoane, ligament, sinovie, tesut cutanat, muschi etc..)
Interventii chirurgicale:
ca adjuvant furnizand in organism collagen, acid hyaluronic si elastina , elemente extreme de importante in restructurarea si refacerea tesutului.
Anti-aging, par si unghii:
datorita compozitiei sale chimice ( collagen, acid hyaluronic, keratina, elastina), pulberea din membrane de ou sustine sanatatea dermei ajutand la restructurarea fibrelor de collagen din corp, acidul hyaluronic ajuta la mentinerea umiditatii dermei si reduce ridarea, elastina si keratina restructureaza unghiile si fibra capilara, mentinand sanatatea lor naturala. La nivelul pielii tenului se remarca prin imbunatatirea elasticitatii, luminozitatii si hidratarii. De asemenea este un adjuvant in repararea daunelor provocate de razele UV si UVA pielii.
Avertizări
Fiind un derivat al oului, persoanele alergice la ou si derivati sunt sfatuite sa evite consumarea ingredientului.
Siguranta si referinta: membrana de ou este certificata GRAS (Generally Recognized as Safe) de catre FDA si este recunoscuta de catre NHPD (Natural Health Products Directorate of Canada) pentru tratamentul durerilor asociat artitelor, de asemenea pentru reducerea redorii articulare. Studiile clinice au arata ca membrana de ou este un ingredient complet sigur.