Maslin

maslin
Denumire știintifică: Olea europaea L.

Clasificare botanică: Oleaceae

Măslinul este un arbore din familia oleacee, originar din Siria și zonele de litoral din Turcia, foarte răspândit și în Grecia continentală și în arhipelagul elen. Este considerat „arborele veșnic roditor”, fiind un arbore cu o longevitate extraordinară, având o uimitoare putere de regenerare, dând mereu rădăcini și lăstari noi.

Genul olea conține în jur de 20 de specii larg răspândite în jurul globului. Sunt pomi mici întâlniți în zonele limitrofe Mării Mediterane, în sudul Africii, în sud-estul Asiei, în estul Australiei. Frunzele măslinilor se mențin verzi pe întreaga durată a anului.

Maslin

Substanțe active:

Maslinul contine săruri minerale (potasiu, calciu, fier,fosfor, cupru, mangan, magneziu), vitamine ( A, B1, B2, C, E), acizi grasi nesaturati sau monosaturati si fibre

Ce rol terapeutic are maslinul in organism si ce efecte are?

Benefic in sistemul metabolic, nervos, sanguin si limfatic, cardiac si digestiv

COLESTEROL

Măslinul poate fi folosit cu macerate de muguri de rozmarin sau ienupăr, ambele stimulente hepatice, pentru a favoriza metabolismul lipidic.

HIPERTENSIV

Măslinul este hipotensiv, poate fi asociat cu maceratul de muguri de păducel, un mare reglator cardiac, și cu maceratul de muguri de tei pentru acțiunea sa sedativă.

MEMORIE

Maceratul de muguri de măsline este adesea combinat cu maceratul de muguri de stejar sau sequoia, tonice intelectuale, precum și de arin negru pentru a îmbunătăți circulația cerebrală.

Avertizări

A se consuma cu precautie in caz de tratament cu anticoagulante.

ISTORIA PLANTEI

Primele evidențe ale domesticirii măslinilor, vin din perioada Calcolitică, din interiorul sitului arheologic Teleilat el Ghassul de pe teritoriul Iordaniei de azi. Fermierii din antichitate credeau ca arborele de măslin, nu ar putea crește la o distanță considerabilă de mare, Theophrastus considerând ca 55,6 km ar fi limita. Cercetările moderne nu confirmă de fiecare dată acest fapt, și totodată măslinii având o preferință pentru zonele de coastă, aceștia au fost cultivați și mai în interiorul continentelor cu climat potrivit, în particular în zona Mediteraneeană (Iberia, nord-vestul Africii) , unde iernile sunt blânde.

Măslinele sunt cultivate în multe regiuni ale zonei Mediteraneene, ca de exemplu în Africa de Sud, Chile, Peru, Australia, Oregon, California și în zone cu climat temperat ca de exemplu, în Noua Zeelandă. De asemenea, arborii de măslin mai sunt cultivați în Provincia Cordoba, Argentina, care are un climat cu veri ploioase și ierni aride.

Produse care conțin acest ingredient

Ginkgo 2000 Bio, Santarome

88,17 lei

Memorie Bio Santarome

86,82 lei