Colagenul este cea mai abundentă proteină structurală din organism, produsă în mod natural, ce susține elasticitatea și fermitatea pielii, oaselor, articulațiilor, dar și menținerea integritații organelor interne. Există 3 tipuri importante de colagen în corpul uman: tip 1: găsit în piele, tendoane, oase, țesut conjunctiv și dinți. Reprezintă 90% din matricea extracelulară a dermului, tip 5: susține structura organelor (cornee, mușchi, ficat, plămâni, păr, unghii și placentă), a vaselor de sânge, a cartilajul elastic ( asigurând flexibilitatea și protecția articulațiilor) și de tip 10: predomină în oase și condrocitele hipertrofice (celulele care produc colagen) este concentrat în special la capetele oaselor care au atins maturitatea, avînd un rol important în reglarea mineralizării osoase și remodelarea cartilajului și refacerea mobilității post-recuperare.

Colagenul endogen este produs natural în corp până la vârsta de 30 de ani, după aceea, se poate recomanda colagen exogen din surse curate și sigura. Membrana de ou este o sursă extraordinară de colagenul vegetarian de tip 1, 5 și 10, precum și acid hialuronic, glicozamină și aminoacizi. Sursa bovină conține colagen de tip: 1, 2, 3, 4 și 5.