Paducel

Paducel
Denumire știintifică: Crataegus laevigata L.

Clasificare botanică: Paducelul este un arbust de 2-6 m ce face parte din familia Rosaceae, are florile albe și fructele roșii ce au un miros caracteristic și un gust amărui

Un membru al familiei trandafirilor, paducelul (Crataegus laevigata) este un arbust cu flori albe, originar din regiunile temperate ale Europei, Americii de Nord si din nordul Asiei.

Paducel

Substanțe active:

Flavonoide, cum ar fi hiperozide, quercetina, vitamin B1, vitamin B2, vitamin C, triterpene pentaciclice, acid acantolic, acid neotegolic, calciu, fier, fosfor, vitexina, rutina, colina, acetilcolina, acid clorogenic, acid cafeic.

Ce rol terapeutic are păducelul in organism si ce efecte are?

Regulator cardiac

 Paducelul este planta inimii prin excelenta. Este un reglator al activității contractile nervoase și cardiace. Întărește sistola și acțiunea contractilă a inimii și tonifică miocardul. Maceratul de muguri de păducel este pe scurt indicat în toate tulburările legate de ritmul cardiac. De asemenea, acționează ca un antitrombofil și antispastic. Este, de asemenea, un remediu excelent pentru aritmiile funcționale. Are capacitatea de a normaliza tensiunea arteriala intr-un mod inteligent si actioneaza astfel atat in caz de hipotensiune cat si in caz de hipertensiune arteriala.

Vasodilatator

Păducelul îmbunătățește fluxul sanguin coronarian printr-o acțiune corono-dilatatoare. Induce o mai bună irigare a inimii, și astfel o mai bună rezistență cardiacă. Păstrează inima de la îmbătrânire. De asemenea, îmbunătățește circulația sanguină cerebrală și acționează asupra somnului pentru a-l face mai odihnitor.

Antisclerotic

Maceratul de muguri de paducel lupta impotriva intaririi si degenerarii peretilor arteriali. Acțiunea sa antisclerotică este vizibilă și pe țesutul pulmonar. Prin urmare, este de preferat atunci când dificultățile de respirație sunt legate direct de inimă, când sincronicitatea dintre inimă și plămâni este perturbată.

Avertizări

Nu este recomandat femeilor insarcinate sau care alapteaza, de asemenea nici persoanelor cu afectiuni hipotiroidiene.

ISTORIA PLANTEI

 Primele consemnări despre această plantă datează din anul 1305, unde se descrie faptul că s-a utilizat în tratarea unor probleme cardiace și a gutei.

Păducelul se regăsește în multe legende ale popoarelor încă din antichitate. Romanii credeau că păducelul poate proteja împotriva spiritelor malefice, motiv pentru care așezau ramuri de păducel în leagănul sugarilor. Este totodată un simbol al creștinismului, existând legende conform cărora din ramuri de păducel ar fi fost făcută cununa de spini a lui Isus.

Potrivit miturile vechilor germani, păducelul a fost generat de fulgere, și din această cauză ei l-au folosit la rugurile funerare, în speranța de a ajuta sufletele morților să ajungă în cer.

Celții considerau această plantă arborele zeului iernii și al întunericului.

Produse care conțin acest ingredient

Griffonia Rhodiola, Santarome

88,17 lei

Jambes Legeres Bio, Santarome

88,17 lei

Sommeil Bio, Santarome

86,82 lei

Sommeil Melatonina, Santarome

88,17 lei

Stres Bio, Santarome

86,82 lei