Denumirea științifică:  Crataegus laevigata L.
Clasificare botanică: Paducelul este un arbust de 2-6 m ce face parte din familia Rosaceae, are florile albe și fructele roșii ce au un miros caracteristic și un gust amărui

Descrierea botanică: Un membru al familiei trandafirilor, paducelul (Crataegus laevigata) este un arbust cu flori albe, originar din regiunile temperate ale Europei, Americii de Nord si din nordul Asiei.

Forme și preparate: macerat gemoterapic, extract, granule, tincturi.

Părțile plantei utilizate: mladite, muguri, fructe

Substanță activă: flavonoide, cum ar fi hiperozide, quercetina, vitamin B1, vitamin B2, vitamin C, triterpene pentaciclice, acid acantolic, acid neotegolic, calciu, fier, fosfor, vitexina, rutina, colina, acetilcolina, acid clorogenic, acid cafeic

Indicatii terapeutice: Regulator cardiac: Paducelul este planta inimii prin excelenta. Este un reglator al activității contractile nervoase și cardiace. Întărește sistola și acțiunea contractilă a inimii și tonifică miocardul. Maceratul de muguri de păducel este pe scurt indicat în toate tulburările legate de ritmul cardiac. De asemenea, acționează ca un antitrombofil și antispastic. Este, de asemenea, un remediu excelent pentru aritmiile funcționale. Are capacitatea de a normaliza tensiunea arteriala intr-un mod inteligent si actioneaza astfel atat in caz de hipotensiune cat si in caz de hipertensiune arteriala.

Vasodilatator: păducelul îmbunătățește fluxul sanguin coronarian printr-o acțiune corono-dilatatoare. Induce o mai bună irigare a inimii, și astfel o mai bună rezistență cardiacă. Păstrează inima de la îmbătrânire. De asemenea, îmbunătățește circulația sanguină cerebrală și acționează asupra somnului pentru a-l face mai odihnitor.

Sedativ: Aupebina are proprietăți anxiolitice și simpaticolitice. Maceratul său de muguri acționează ca un sedativ pentru sistemul nervos atunci când nu se mai poate pune în așteptare.

Antisclerotic: maceratul de muguri de paducel lupta impotriva intaririi si degenerarii peretilor arteriali. Acțiunea sa antisclerotică este vizibilă și pe țesutul pulmonar. Prin urmare, este de preferat atunci când dificultățile de respirație sunt legate direct de inimă, când sincronicitatea dintre inimă și plămâni este perturbată.

Avertizari: Nu este recomandat femeilor insarcinate sau care alapteaza, de asemenea nici persoanelor cu afectiuni hipotiroidiene.

Istoria plantei: Primele consemnări despre această plantă datează din anul 1305, unde se descrie faptul că s-a utilizat în tratarea unor probleme cardiace și a gutei.

Păducelul se regăsește în multe legende ale popoarelor încă din antichitate. Romanii credeau că păducelul poate proteja împotriva spiritelor malefice, motiv pentru care așezau ramuri de păducel în leagănul sugarilor. Este totodată un simbol al creștinismului, existând legende conform cărora din ramuri de păducel ar fi fost făcută cununa de spini a lui Isus.

Potrivit miturile vechilor germani, păducelul a fost generat de fulgere, și din această cauză ei l-au folosit la rugurile funerare, în speranța de a ajuta sufletele morților să ajungă în cer.

Celții considerau această plantă arborele zeului iernii și al întunericului.

Afișez toate cele 9 rezultate

Bonne nuit Bio, 60 jeleuri Santarome

145,43 lei

Bonne nuit Bio, pachet 2 flacoane x 60 jeleuri + ochelari pentru somn gratis

Prețul inițial a fost: 290,86 lei.Prețul curent este: 244,80 lei.

Griffonia Rhodiola, Santarome

88,17 lei

Jambes Legeres Bio, Santarome

88,17 lei

Magneziu Marin, Santarome

88,17 lei

Sommeil Bio, Santarome

86,82 lei

Sommeil Melatonina, Santarome

88,17 lei

Stres Bio, Santarome

86,82 lei

Relax Bio, 60 jeleuri

145,43 lei