Denumirea științifică: Rosmarinus officinalis L.
Clasificare botanică: Rozmarin

Descrierea botanică: Rozmarinul este un arbust aparținând familiei Lamiaceae, care se găsește pe scară largă în jurul bazinului mediteranean. În fitoterapie, florile sale oferă un ulei esențial puternic, dar si lăstarii tineri sunt folositi in macerate.

Forme și preparate: macerat gemoterapic, extract, granule, tincturi.

Părțile plantei utilizate: mladite, flori

Substanță activă: Rozmarinul conţine un ulei volatil, reprezentat prin borneol, camfor, eucaliptol, flavonoizi, acid rozmarinic, principii amare, rozmaricinã şi substanţe di- şi triterpenice.

Indicatii terapeutice: Stimulant hepatobiliar, detoxifiant general, hepatoprotector: Rozmarinul este planta ficatului prin excelenta. Exercita o actiune protectoare, regeneranta, purificatoare si detoxifianta. De asemenea, se dovedește că mugurii și lăstarii tineri au o activitate hepatoprotectoare mult mai mare decât întreaga plantă. Este, de asemenea, un detoxifiant general al organismului. Creste activitatea vezicii biliare prin stimularea productiei de bila (coleretica) si evacuarea acesteia (colagoga). Este interesant in toate afectiunile legate de supraincarcarea sau insuficienta hepatica, si favorizeaza metabolismul grasimilor. Prin urmare, scade nivelul de colesterol și trigliceride, stimulează sistemul imunitar etc. Este interesant si in caz de colelitiaza, dar de folosit in doze mici in caz de criza.

Antioxidant: pe langa detoxifierea organismului, maceratul de muguri de rozmarin lupta impotriva formarii radicalilor liberi. Combate astfel riscurile de oxidare celulara, garantand buna functionare a organelor.

Tonic, stimulent suprarenal: maceratul de muguri de Rozmarin exercită o acțiune de tonifiere pe 2 niveluri: pe de o parte vă permite să vă recăpătați energie datorită funcției de detoxifiere, iar pe de altă parte stimulează cortexul suprarenal. Este deci o reechilibrare nervoasa si antisenescent folosita in caz de surmenaj, pentru a stimula activitatea creierului, sau in anomalii sexuale, fie ele de sex feminin sau masculin.

Antialergic, protector digestiv: pe langa faptul ca este hepatoprotector, maceratul de muguri de rozmarin repara mucoasa intestinala. Stimulează reînnoirea celulară a acestora din urmă și reduce permeabilitatea. Combate astfel malabsorbția, este utilă pentru afecțiuni intestinale cronice și luptă împotriva intoleranțelor alimentare și alergiilor. Actioneaza ca un desensibilizant in cazul alergiilor repetitive, in general mentinute de o supraincarcare a ficatului si o slabiciune a mucoasei intestinale.

Circulator, antisclerotic: reactiveaza circulatia capilara a extremitatilor in caz de predispozitie la tromboza. De asemenea, are o acțiune anticoagulantă și crește producția de globule roșii și albe din sânge. În cele din urmă, luptă împotriva sclerozei pereților vaselor și promovează o mai bună întoarcere venoasă.

Avertizari: Extractul sau maceratul sunt contraindicate femeilor insarcinate sau cale care alapteaza, de asemenea persoanelor alergice la salicilati sau derivati ai acestora.

Istoria plantei: Rozmarinul face parte din familia Lamiaceae si este o planta perena, care provine din zona mediteraneana. Istoria rozmarinului se pierde undeva in timp, acum sute de ani, in vremurile medievale.
Originea cuvantului rozmarin provine de la latinul “rosmarinus” care inseamna roua marii, cu trimitere directa la faptul ca planta crestea, initial, pe malul marii.
De-a lungul istoriei sale, rozmarinul a fost simbol al nuntii, al nemuririi, al comuniunii dintre femeie si barbat si al iubirii vesnice. In vremurile vechi, miresele purtau coronita de rozmarin, existand si o expresie in acest sens: “Cununa de mireasa din rozmarin sa-ti fie, caci iti va tine dragostea vesnic vie.”

Afișez toate cele 9 rezultate

Bien-etre du foie Bio/Hepatonic, 20 fiole si Suc de Mesteacan Bio

Prețul inițial a fost: 155,86 lei.Prețul curent este: 148,30 lei.

Bien-etre du foie bio/Hepatonic, Santarome

88,17 lei

Bien-etre du foie Bio/Hepatonic, Santarome Pachet 3 cutii

Prețul inițial a fost: 264,51 lei.Prețul curent este: 253,30 lei.

Coup de boost Bio, 60 jeleuri

145,43 lei

Desmodium 2500, Santarome

88,17 lei

Detox Bio, Santarome

88,17 lei

Maca Tribulus, Santarome

124,07 lei

Ulei esential de rozmarin camforat bio, 10 ml

43,90 lei

Ulei esential de rozmarin cineol bio, 10 ml

38,99 lei