Denumirea științifică:  Rubus idaeus L.
Clasificare botanică: arbust

Forme și preparate: macerat gemoterapic, extract, granule, tincturi.

Părțile plantei utilizate: frunze, muguri, fructe

Substanță activă: Frunzele conţin: vitamina C , flavonoizi, tannin iar fructele de Zmeur conţin: potasiu, fosfor , calciu , magneziu, mangan , sodiu , zinc , cupru , fier , vitamina C , B1 , B2 , provitamina A, vitaminele D, P, zaharuri, pectine, acizi organici, proteine, taninuri.

Indicatii terapeutice: Regulator al sistemului hormonal: maceratul de muguri de zmeura actioneaza ca un regulator al hormonilor feminini: estrogen si progesteron. Lăstarii săi tineri acționează pe axa hipotalamo-hipofizo-ovarian pentru a restabili echilibrul endocrin și secreția acestor hormoni. Ca regulator, corectează prin urmare toate tulburările hormonale feminine, de la pubertate până la menopauză. Este potrivit pentru pre și post-menopauză pentru a reduce inconvenientele care pot fi asociate cu aceasta. Prin actiunea sa hormonala, Zmeura poate ajuta in unele cazuri la reducerea cresterii excesive a parului.

Antispastic: actiunea zmeura asupra hipofizei afecteaza atat reglarea hormonala, cat si spasmele uterine. Maceratul de muguri are într-adevăr o acțiune miorelaxantă, determină relaxarea mușchiului uterin, reducând astfel frecvența și forța contracțiilor uterine.

Avertizari: Maceratul de muguri de zmeura este autorizat pentru intreaga familie, cu exceptia bebelusilor sub 3 ani.

Acest macerat de muguri nu este recomandat in caz de patologie hormono-dependenta.

Istoria plantei: Zmeurul este cunoscut din timpuri preistorice. Plinius cel Batrân i-a dat zmeurului numele de Rubus idaeus. A inceput sa fie cultivat incepând cu secolul al XlV-lea. In Evul Mediu era cultivat prin gradini si mai ales in jurul manastirilor, ca planta medicinala. In secolul al XVI-lea se fac primele mentiuni despre utilizarea in alimentatie a fructelor.

Afișez toate cele 5 rezultate

Menopauza Bio, Santarome

89,30 lei

Pachet Xtraslim Max 24, 60 comprimate protfard CADOU

169,96 lei

Sampon vitalizant cu zmeura si cocos bio, 200 ml

30,57 lei

Xtraslim Max 24, 60 comprimate

169,96 lei

Spray Menstruel Bio, 20 ml

86,82 lei