Social

Suntem aproape de oamenii speciali sau de cei ce au nevoie de noi.

Lumea ca Lumea

Asociația Lumea ca Lumea

,,Schimbarea începe cu tine,,

Această simplă frază a rezonat cu dorința noastră de a avea un impact în comunitate și ne-a motivat să facem pași în această direcție. Am început activitatea în anul 2014 oferind sprijin și consiliere victimelor de abuz domestic, iar astăzi, atenția noastră se îndreaptă către tânăra generație și nu numai.

Proiectele Generale ale asociației Lumea ca Lumea

Centrul de zi Lumea ca Lumea.

În cadrul Centrului de Servicii de Asistență Comunitară pe care l-am înființat în anul 2019, care de asemena este situat în Cluj Napoca, dorim să fim alături de orice adult care trece prin dificultate, astfel oferim informare și consiliere pentru înțelegerea drepturilor sociale, pentru că ne propunem să contribuim la prevenirea situaților care sporesc riscul de excluziune socială a persoanleor aflate în dificultate. În aceeași direcție continuăm să facilităm procesul de integrare
socială prin asisitarea benenficiarilor în relațiile cu autoitățile de stat și instituții private pentru a sprijinii adulții în formarea deprinderilor de comunicare.

În cadrul centrului îî puteți cunoaște pe asistenții noștri sociali, care sunt dornici și bine pregătiți, chiar aflânduse la studii masterale în domeniu asistenței sociale precum și formări în domeniul psihoterapiei.

Centrul de zi, este accesibil oricărei persoane de luni până vineri între orele 10:00 - 16:00.

Asisțență socială în comunitate

Comunitatea este ținta noastră principală, astfel ne direcționăm activitatea și în comunitatea din comuna Fildu din județul Sălaj. Ne propunem să susținem cât mai multe familii cu alimente, rechizite și alte nevoi pentru a ne asigura că prevenim o parte din ceea ce înseamnă abandonul școlar, care este puternic infuențat de condițiile de viață. Accesul la educație deși este gratuit conform legislației, implică costuri coonexe pe care unele familii nu și le permit. Organizăm
tabere și ne propunem ca acestea să fie lunare, pentru a sprijini copiii ș tinerii să iși formeze cât mai multe deprinderi pentru a putea avea o viață decentă din punct de  vedere material. Taberele ne oferă un cadru foarte bun pentru a organiza grupuri de suport care să îî ajute pe aceștia în procesul de dezvoltare personală. Activitățile noastre pot fi consultate pe pagina de Instagram și Facebook a Asociației. 

Campanii umanitare

Ne dorim să avem un impact prin activitatea noastră, astfel campaniile noastre au mereu un scop astfel am organizat campanii prin care am aprovizionat tineri și copii cu rechzite pentru școală, această campanie a fost denumită ,,Back to School,, deoarece numele  aracterizează o mare parte din obiectivele pe care trebuie sa le artingem pentru a-i sprijii să se  integreze. Am realizat campanii de informare asupra necesității menținerii unei bune ingiene perosonale, sigur nu putem să cerem cuiva ceva la care nu are acces, astfel am oferit produse de igienă persoanlă cu ajutorul partenerilor nostri. Totate campaniile realizate pot fi consultate la accessarea site-ului asociației, la sescțiunea Raport de activitate.

Sprijinirea tinerior care părăsesc Sisitemul de Protecție a Copilului

Suntem conștienți de problema reală a situației tinerilor care pleacă către o viață independentă, astfel prin protocoolul de colaboare cu Direcția Genreala de Asisitentă Socială și Protecția Copilului din Județul Cluj orice tânăr din centrele de plasament pot apela la noi pentru consiliere privind integraarea socio-profesională. Aceștia beneficiază de asistență și consiliere vocațională în vederea obținerii unui loc de muncă care să le satisfacă nevoile de bază. Tinerii care au părărsit deja centrele beneficiază binenînțeles și de serviciile de consiliere și asisitenă, dar pot solicita și spijin material, precum alimente, haine și alte necesități ale vieții.

Intermediem colaborarea dintre tineri și firmele existente în vedere angajării pentru că ne dorim ca aceștia să benenficieze de toate drepturile stipulate de Codul Muncii. Realizăm orice  activitate care poate să îi ajute pe aceștia să obțină o viață dcentră din punct de vedere social, dar și al vieții de familie.