Gemoterapie

Gemoterapie și fitoterapie – terapii sau hrănire reală corporală?

Gemoterapie

Dr. Sorina Soescu

Sunt un medic practician căruia îi place să facă educație pentru sănătate și să exprime prin cuvinte experiențele sale, spre folosul celor care citesc. Lucrez de peste 30 de ani cu plantele și am studiat diferitele modalități de folosire ale părților vegetale în tratamentul problemelor ce apar la oameni. În paralel, m-a preocupat nutriția și detoxifierea și m-am specializat și în această direcție. La un moment dat, înțelegând mai profund și mai integrat cauzele problemelor care apar în corpul oamenilor am realizat că există o conexiune dincolo de ceea ce mă așteptam.

Gemoterapie si fitoterapie BIO

De multe ori, produsele din plante, în diferitele lor forme și administrări, ajung să hrănească real corpul, mai mult decât așa-numitele alimente (care sunt transformate de industria intensiv chimizată în toxine). Această revelație am avut-o în special în lucrul cu gemoterapia, care este folosirea extractelor glicero-alcoolice din muguri și țesuturi tinere de la plante. Recoltarea lor se face în primăvară, odată cu apariția primilor muguri, foarte vitali și plini de substanțe nutritive. Culegătorii obțin o recoltă din aceste țesuturi delicate și prepară tincturile principale din care ulterior se obțin variantele diluate pe care le folosim în terapiile zilnice. De aceea, remediile gemoderivate sunt foarte energizante, pline de fitonutrienți, de enzime și de substanțe ce nu se mai regăsesc la plantele adulte. Acțiunea lor este profundă și intensiv susținătoare pentru țesuturile corpurilor.

Am văzut în multe situații că anumite remedii funcționează mult mai bine ca gemoderivate (Extractul din mlădițe de Ienupăr, Extractul din mlădițe de Merișor) decât ca produse fitoterapice (tinctura de Ienupăr, Tinctura de Merișor etc). M-am întrebat cum ar fi combinațiile între diferitele părți ale unei plante (de exemplu, muguri, țesuturi adulte, petale de flori).

Fitoterapia tradițională urmează uneori tiparul nu foarte inspirat al medicinii alopate, care tinde să separe întregul în părți componente și să se dedice exclusiv părților. Și în fitoterapie există terapeuți specialiști doar în infuzii, ceaiuri și decocturi, alții care lucrează mai bine cu tincturi și macerate, alții preferă remediile florale (din petale de flori), iar alții se duc exclusiv pe uleiuri aromate (aroma-terapie).

De fapt, plantele sunt aceleași. Doar părțile utilizate și tehnicile de folosire diferă. Și atunci indicațiile clinice sunt variate. Dar la un moment dat, există puncte comune.

În studiul nutriției și în încercarea de a înțelege funcționarea reală a corpului omenesc, am descoperit că indiferent despre ce suferință discut, ajung la câteva organe cheie, de funcționara cărora depinde totul în corp. Apoi în studiul vechilor tratate de fitoterapie, am descoperit că vechii alchimiști, precum Paracelsus (care era și un medic  și fitoterapeut talentat) aveau și ei, intuitiv această înțelegere.

Locul cheie de intervenție pentru fitoterapie și variantele sale îl reprezintă organele principale de eliminare ale corpului, intestinele și ficatul, rinichii și aparatul uro-genital, pielea și sistemul nervos. Pentru a fi și mai succintă, ficatul, rinichii, suprarenalele și intestinele sunt zonele în care apar frecvent blocaje. Iar aceste blocaje afectează atât circulația limfatică (de curățare a reziduurilor) cât și cea sanguină (de hrănire și nutriție a celulelor). Boala nu înseamnă decât o problemă pentru un instalator al corpului: se înfundă țevile (vasele de sânge și limfatice) și se blochează filtrele (ficat, rinichi, plămâni).

Asta este tot.

Produsele fitoterapice, gemoterapice, infuziile și suplimentele nutriționale din plante susțin corpul în eforturile sale de auto-curățare și auto-reparare. Pentru că există mecanisme de auto-reglare, doar că acestea sunt depășite sau prost funcționale.

În același timp, enzimele și nutrienții din plante, prezenți în fiecare produs în cantitate variabilă, hrănesc celulele corpului așa cum nu reușește să o facă alimentele de super-market. Datorită conservanților (care sunt substanțe acide, ce inhibă și distrug viața), măncărurile de super-market sunt doar deșeuri moarte, ce umplu dar nu hrănesc. Din păcate, distrug și filtrele și înfundă mult și  țevile. Plus că nu astâmpără senzația de foame, dimpotrivă. Cu cât se mănâncă mai mult din aceste ”alimente moarte”, cu atât corpul este mai înfometat și senzația de foame se intensifică.

Și așa se ajunge la paradoxul civilzației moderne: supra-alimentație și subnutriție. 

Gemoterapia, terapia cu muguri din plante, alături de fitoterapie, reprezintă o soluție blândă, naturală și rapidă de susținere și echilibrare pentru organismele oamenilor moderni. Produsele care combină cele două terapii, precum produsele Santarome oferă o oportunitate sinergică de manifestare a efectelor benefice ale celor două.

Îmi place să folosesc produsele Santarome Bio și să le urmăresc efectele, să le observ profunzimea de acțiunea și să fac diferențe între folosirea tincturilor și gemoderivatelor separate și ele. Obțin multe rezultate interesante și am decis să le includ în paleta de produse pe care le folosesc regulat la cabinet.

Plantele sunt aliații noștri pe pământ. Ne hrănesc, ne curăță, ne susțin vindecarea și mai ales, ne oferă protecția și forța lor vitală.

Lucrul cu plantele, specializarea în fitoterapie mi-a permis să mă reîntorc în Natura de care m-am desprins odată cu viața urbană și să  mă reconectez la acea parte profundă din mine, care are nevoie de ceva mai mare și mai grandios, pentru echilibrare. M-am reconectat la planeta Pământ, la izvorul vieții. Și în acest fel am putut să folosesc mai eficient și integrat toate cunoștințele acumulate.

O experiență directă a acțiunii produselor din plante este calea cea mai scurtă către re-amintire. Încercați-le și simțiți.

Când corpul nostru recunoaște sursa vieții, se deschide și primește cu recunoștință tot ce îl susține: produse fitoterapice, gemoderivate, infuzii și alimente vii.

Viul se menține cu viață.    Doctor Sorina Soescu Medic primar sănătate publică și management; Vicepreședinte Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie (ARGH); Medic cu competențe în Api-Fitoterapie, Gemoterapie, Homeopatie și Psihologie Medicală.

Allerus Bio Santarome

86,82 lei

Bien-etre du foie Bio/Hepatonic, 20 fiole si Suc de Mesteacan Bio

Prețul inițial a fost: 155,86 lei.Prețul curent este: 144,80 lei.

Bien-etre du foie bio/Hepatonic, Santarome

88,17 lei

Bien-etre du foie Bio/Hepatonic, Santarome Pachet 3 cutii

Prețul inițial a fost: 264,51 lei.Prețul curent este: 246,90 lei.

Confort Articulaire, Santarome

89,00 lei

Confort Urinar Bio, 20 fiole

89,00 lei

Desmodium 2500, Santarome

88,17 lei

Detox Bio, Santarome

88,17 lei

Ginkgo 2000 Bio, Santarome

88,17 lei

Ginseng, lăptişor de matcă, guarana, acerola Bio, 20 fiole

110,98 lei

Griffonia Rhodiola, Santarome

88,17 lei

Imunitate Bio, Santarome

91,59 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *