Energie / Sport, Stres / Somn

O nouă generație de Magneziu produs de AlgoSource

Magneziu
Unic în lume!

Magneziul în formă nativă este foarte rar de găsit în natură,

deoarece se oxidează ușor și este nevoie să fie ionizat sau combinat cu alte substanțe pentru a deveni disponibil pentru corpul nostru.

Magneziu ionizat este prezent în organismul uman, mai ales în interiorul celulelor. Aproximativ 80% din magneziul seric (cel din sânge) este ionizat și dispersabil, restul fiind legat de proteine. Magneziul ionizat este cel mai activ și mai important din punct de vedere biologic, deoarece participă la peste 300 de reacții enzimatice și la multe funcții vitale, cum ar fi: echilibrarea sistemului nervos și muscular, transmiterea impulsurilor nervoase, sinteza proteinelor și a ADN-ului, reglarea ritmului cardiac, menținerea sănătății oaselor și a dinților etc.

Când alegi un supliment pe bază de magneziu, trebuie să fii atent la următoarele aspecte:

 • Sursa și calitatea: este recomandat să alegi un produs ce provine dintr-o sursă naturală și nu una rezidual-industrială. Magneziu Marin Hyposodic are originea din bazinele de evaporare Guerande – Franța, fiind o sursă extraordinară de oligoelemente de cea mai bună calitate.
 • Forma de magneziu: există diferite forme de magneziu, care au o rată de absorbție și o toleranță diferită în organism. Formele anorganice de magneziu sunt cele care nu au o legătură chimică cu un atom de carbon (oxid, clorură, sulfat sau hidroxid) acestea sunt mai ieftine și mai ușor de produs, dar cu o biodisponibilitate mult redusă și efecte secundare (diaree, balonare, etc). Formele organice: ionizat, citrat, lactat, malat, glicinat sau taurat. Forma ionizată de Magneziu Hyposodic Marin AlgoSource este rapid recunoscut de organism și are o biodisponibilitate extraordinară, fără efecte adverse digestive sau cardiace.
 • Procesul de extracție și prelucrarea: Variantele lichide, extrase la rece, sunt mult superioare față de forma uscată (pulbere, comprimate și capsule), deoarece proprietățile sunt conservate și organismul le recunoaște mult mai repede și nu consumă energie suplimentară ca să le proceseze.

Prin intermediul unui bio-proces unic în lume, fără tratament termic și fără solvenți chimici reușește să reducă nivelul de sodiu al magneziului marin, din mlaștinile sărate din Guerande - avănd ca rezultat final, o formulă unică, lichidă ionizată (MG2+) perfect biodisponibilă și bioasimilabilă, pe care doar natura știe să o producă! Este singurul Magneziu marin din lume compatibil cu dietele fără sare!

Magneziu ionizat înseamnă magneziu care a pierdut sau a câștigat electroni și a devenit un ion. Un ion este o particulă electric încărcată, care poate fi pozitivă sau negativă. Magneziul are numărul atomic 12 și are 2 electroni pe ultimul său nivel de energie. Când magneziul se combină cu alte elemente, el cedează cei 2 electroni și devine un ion cu sarcină pozitivă, adică un cation. De exemplu, când magneziul se combină cu oxigenul, el formează oxid de magneziu (MgO), în care magneziul este un cation cu sarcina +2 și oxigenul este un anion cu sarcina -2. Magneziu Marin Hyposodic ionizat are avantajul unei absorbții mai rapide și mai bune decât  alte forme de magneziu.

Doza recomandată: aceasta variază în funcție de vârstă, sex și stare de sănătate. În general, adulții au nevoie de 300-400 mg de magneziu pe zi¹. Suplimentele de magneziu pot conține diferite cantități de magneziu elementar (cel care este disponibil pentru organism), în funcție de forma sa. De exemplu, o tabletă de  500 mg de magneziu anorganic conține mult mai puțin magneziu elementar (disponibil pentru corp), față de o fiolă de Magneziu Hyposodic AlgoSource (care are intre 75mg și 300 mg de magneziu elementar, perfect disponibil). Este important să citești eticheta suplimentului și să respecți doza indicată de producător sau de medic. Prin supradozarea  magneziului se obține așa numitul ”efect de tavan”, ceea ce duce la o eliminare rapidă a produsului din organism, astfel crescând și mai mult deficitul și punând în pericol sănătatea.

Calitatea suplimentului: nu toate suplimentele pe bază de magneziu sunt la fel. Unele pot conține ingrediente nedorite, cum ar fi coloranți artificiali, conservanți, alergeni sau contaminanți. Este bine să alegi un supliment care are o certificare sau o garanție a calității și a siguranței. De asemenea, este bine să alegi un supliment care provine dintr-o sursă  naturală, care nu a fost supus unor tratamente chimice sau termice care ar putea afecta proprietățile magneziului. Compania AlgoSource, are peste 30 de ani de expertiză în selecția, extracția și formularea ingredientelor provenite din zona mlaștinilor sărate Guerande -Franța, asigurandu-se astfel o calitate și o biodisponibilitate excepțională, prin controlarea întregului proces de producție. Magneziu Marin Hyposodic este un produs 100% natural, fără excipienți, fără gluten și îndulcitori artificiali. În plus este singurul magneziu din lume sigur în dietele fără sare!

Efecte incredibile pentru sănătate!

Energia și starea de bine începe din interiorul celulelor tale! Energia este necesara pentru fiecare miscare pe care o facem, pentru fiecare proces pe care organismul îl sustine fie că este vorba despre gândire, ficat, digestie, rinichi, sistem cardiovascular, sistem muscular și osteoarticular. Magneziu Marin Hiposodic AlgoSource cu o rată impresionantă de absorbție și biodisponibilitate, reprezintă hrana ideală pentru toate celulele organismului susținându-le să își producă singure energia în caz de:

 • Probleme cardiovasculare, prevenind aritmiile și deterioarea arterelor și a mușchiului cardiac
 • Diabet îmbunătăţind funcţionarea receptorului de insulină și controlând cantitatea de glucoză din sânge
 • Susține oxigenarea celulelor și ţesuturilor, reducând stresul oxdativ, toxinele, aciditatea și inflamația de la nivelul tuturor organelor
 • Sprijină funcţia renală și stimulează producția de acid clorhidric la nivelul stomacului fiind o alegere excelentă pentru persoanele care suferă de constipație, indigestie, reflux, balonare, colon iritabil sau ficat gras
 • Sprijină creierul, îmbunătățind starea de spirit, calitatea somnului și memoria, având un efect spectaculos în caz de migrene, surmenaj sau stres
 • Contribuie la buna funcționare a sistemului osteoarticular, previne osteoporoza și menține dinții puternici și sănătoși
 • Susține organismul în timpul sarcinii și alăptării contribuind la buna dezvoltare a fătului și sănătatea mamei (ID 367)
 • Un real ajutor în caz de astm sau alergii sau intoleranțe alimentare
 • Reface echilibrul electrolitic al organismului susținănd peste 300 de procese, îmbunătățind calitatea vieții, fără efecte adverse asupra intestinului și a aparatului cardiovascular

Magneziul are un efect benefic asupra echilibrului hormonal al femeilor, reducând astfel simptomele sindromului premenstrual (SPM), cum ar fi iritabilitatea, anxietatea, depresia, balonarea, durerile abdominale sau de sâni. De asemenea, magneziul poate preveni crampele menstruale prin relaxarea mușchilor uterini.

Dacă vreți să încercați acest produs minunat, puteți să îl comandați de pe site-ul alchida.ro sau în magazinele partenere. Voi ați folosit vreodată produse pe bază de Magneziu Marin? Ce părere aveți despre ele? Așteptăm comentariile voastre!

Compania AlgoSource, are peste 30 de ani de expertiză în selecția, cultivarea, extracția și formularea ingredientelor bioactive, derivate din microalge, provenite din zona mlaștinilor sărate Guerande – Franța, asigurandu-se astfel o calitate și o biodisponibilitate excepțională, prin controlarea întregului proces de producție.

Un gând despre “O nouă generație de Magneziu produs de AlgoSource

 1. Vitaforma spune:

  Un articol interesant și substanțial și există cu siguranță o lipsă de astfel de articole în aceste zile. Știu despre ce vorbesc pentru că stau puțin pe internet și citesc aici și acolo. Articolul tău mă convinge și cu siguranță voi reveni aici din nou 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *