Articulatii / Circulatie, Energie / Sport

Despre articulatiile din corpul tau!

articulati

În anatomie, termenul “articulație” se referă la un aranjament de structuri, care păstrează împreună două sau mai multe suprafețe osoase. Astfel, articulația reprezintă un set de elemente (țesut fibros și/sau cartilaj, ligamente, capsule, membrane) care reglează legătura dintre două segmente scheletice.

 Prin intermediul articulatiilor se permite miscarea fara frecarea suprafetelor osoase, distributia fortelor si amortizarea presiunilor aplicate la acest nivel.

Articulațiile sunt clasificate după cât de multă mișcare permit  sau dupa structura lor. Cele mai multe permit mișcarea liberă, unele permit doar mișcarea în anumite moduri, iar altele nu permit mișcarea deloc. Prin utilizarea terminologiei științifice vom vorbi despre articulații sinoviale, capabile sa se deplaseze intr-o varietate de directii cum sunt: genunchiul, încheietura mâinii, umărul, cotul, glezna și articulațiile șoldului.    

Suprafețele articulare sunt netede, acoperite cu cartilaje, și se îmbină într-o așa numită capsulă comună. Capsula articulară este un țesut conjunctiv fibros ce contine fibre de colagen, care asigură o îmbinare sigură. În exterior, ea este înconjurată de o membrană fibroasă, capabilă să secrete și să reabsoarbă lichidul sinovial. Acesta are rolul de a absorbi socurile, de a asigura oxigenul si nutrientii necesari celulelor cartilajului dar si de a elimina dioxidul de carbon si deseurile metabolice din cartilaj. Datorita faptului ca lichidul sinovial contine si fagocite, acesta are si rolul de a elimina microorganismele si deseurile rezultate din uzura fiziologica sau patologica a articulatiei.

Articulatii sanatose cu produse testate clinic

În ceea ce privește afecțiunile articulare, sunt trei tipuri cele mai frecvente:

 • Osteoartrita
 • Artroza
 • Rănile traumatice  

Artroza este o boala provocata de o uzura precoce a cartilajului: acesta se deterioreaza si nu se mai regenereaza. Spatiul articular se reduce, iar articulatia nu mai amortizeaza socurile provocate de miscare, ceea ce duce la o deformare ireversibila a articulatiilor. Artroza este o boala cronica cu evolutie lenta. Aceasta se manifesta cu precadere la femei, cu exceptia cazurilor in care persoanele sunt la o varsta avansata, cand frecventa aparitiei este identica.
Osteoartrita este cea mai frecventa dintre artritele care afecteaza genunchiul. Se mai numeste si boala degenerativa articulara si este caracterizata de degradarea cartilajului articulatiei, ceea ce duce la expunerea osului in articulatie.                                       

Leziunile traumatice se caracterizează prin două oase care se separă de punctul lor de întâlnire. Acestea pot fi cauzate de o cădere, un impact brusc sau altă formă de traumatism.

 

Ce se recomanda in  aceste afectiuni?

 • In functie de severitatea afectiunii se recomanda interventie chirurgicala prin montarea unei proteze sau artroscopie – tehnica de microchirurgie sau spalaturi ale articulatiei
 • Pentru o alta parte dintre afectiunile articulare se recomanda de obicei antiinflamatoare si analgezice pentru diminuarea durerii si a inflamatiei
 • Acolo unde nu este cazul sa se intervina chirurgical sau medicamentos se recomanda o serie de suplimente pentru sustinerea articulatiilor.

O inovatie a anilor 2000, descoperita intamplator de catre cercetatorii americani este membrana pura de ou de gaina. In urma cercetarilor de laborator dar si a studiilor clinice s-a constatat ca membrana de ou contine peste 500 de proteine si amino-acizi cu o biodisponibilitate ridicata, cum sunt: 

 • Colagen de tip I, V si X  in proportie de 33-38  
 • Elastina - 20%                                                    
 • Acid hyaluronic – 4%                                              
 • Sulfat de Condroitina – 1%
 • Glucozamina – 1%
 • Keratina
 • Lisozima

Studiile clinice efectuate relateaza  faptul ca utilizarea membranei de ou comparativ cu alte preparate condroprotectoare cum sunt colagenul nativ, condroitina sau glucozamina administrate separat are efecte mult mai rapide,  20-60 de zile, comparativ cu colagenul natural+ condroitina+ glucozamina 180 de zile. 

Membrana de ou are efect anti-inflamator, imbunatateste mobilitatea si reduce rigiditatea articulatiilor, ajuta la mentinerea structurii articulatiilor, tendoanelor si ligamentelor , previne deteriorarea articulatiilor si ajuta sinovia sa functioneze normal.

Sursa:

www.healtline.com

www.oarsi.org osteoarthritis and cartilage journal

Ovo flex, 30 capsule

51,80 lei

Pachet 3 cutii Ovo flex, 30 capsule

Prețul inițial a fost: 155,40 lei.Prețul curent este: 148,20 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *