Ficat / Digestie, Detox / Slabit, Gemoterapie

Rozmarinul un detoxifiant eficient pentru ficat, experienta Dr. Sorina Soescu

Rozmarin

Rozmarinul este folosit atât în fitoterapia tradițională (sub formă de tinctură), cât și în gemoterapie (sub forma extractelor glicero-alcoolice) pentru tratamentul problemelor de ficat, de la simplul ”ficat gras” (numit de medici și steatoza hepatică) și până la probleme serioase tip fibroză sau ciroză hepatică.
Această plantă atât de rezistentă și atât de puternică – are abilitatea să ajute organismul în eforturile sale de refacere și regenerare ale ficatului.
Dar nu întâmplător, produsul gemoterapic din Rozmarin (Rosmarinus officinalis D1) este și un produs excelent pentru memorie, concentrare și atenție, un produs pentru stări de oboseală cronică și unul dintre cele mai interesante produse pentru longevitate și întinerire (face parte dintre produsele folosite în gemoterapia geriatrică). Sunt povești multe despre regine care au folosit tinctura de Rozmarin pentru a rămâne tinere, frumoase și mai ales, foarte active și dinamice, la vârste înaintate.

Rozmarinul a fost și a rămas simbolul energiei ”ficatului” (care se știe că este organul cu cea mai mare capacitate de REGENERARE / ÎNTINERIRE și REFACERE din corpul nostru)– semn că energia ficatul nostru va fi mereu susținută.

Dr. Sorina Soescu, În primii ani ai demersului meu de detoxifiere – am realizat o mulțime de proceduri de curățare ale ficatului (așa cum le-am învățat și preluat și eu de la alți specialiști) – constatând că nu avansez deloc în propriul meu proces de vindecare.

Când am înțeles, ulterior, legătura între sistemul limfatic – rinichi – suprarenale și întregul sistem digestive – am înțeles și de ce ”băteam pasul pe loc”.
Pentru că mă adresam organului greșit.
Există o ”ierarhie” a procesului de detoxifiere – și există organe cu care SE ÎNCEPE întotdeauna acest proces.
Iar FICATUL NU ESTE UNUL DINTRE ELE – deși foarte mulți specialiști încearcă să ne convingă de contrariul.

Toți cei care au aplicat procedurile de ”curățenie” ale ficatului – pot recunoaște că le-a fost bine, pentru scurt timp și iar le-a fost rău – indiferent cât de mult au insistat cu toate suplimentele și măsurile luate.

După ce am înțeles că RINICHII ȘI SUPRARENALELE sunt primele organe cu care am nevoie să încep vindearea, mi-am concentrat toate eforturile de echilibrare ale corpului pe aceste organe și am lăsat un pic în pace ficatul (deși l-am cam ”agresat” periodic cu abuzurile alimentare – apărute în detoxifierile emoționale pe care le făceam).
Bulimia de stres” reprezintă dușmanul numărul 1 al ficatului (sau mai pe românește – ”mâncatul mult” – ”cât încape”).

La începuturi – bulimia de stres – însemna consum de înghețată, ciocolată, prăjituri sau alte ”bunătăți” dorite de mintea mea (în baza vechilor sale informații).
Știam că dacă voi consuma ”ceva bun” – mă voi simți ”mai bine” (chiar și pentru 5 minute).

Am înlocuit aceste ”bunătăți” clasice cu varianta vegană și apoi raw-vegană – dar tot însemna miere, caju, curmale și multe fructe dulci (foarte mult dulce).
Apoi le-am înlocuit cu variante FRUCTE DULCI (cele mai dulci pe care le puteam găsi pe piață, în sezonul respectiv).

Și am constatat de fiecare dată – la orice ABUZ (= cantitatea PREA MARE de alimente) – indiferent că a fost vorba de dulciuri cu zahăr, de ”bunătăți” raw-vegane, de salate de fructe sau de legume – sau pur și simplu de platouri de fructe sau un singur fruct (pepene sau cireșe) – că SUPRASOLICITAREA FICATULUI se manifesta din plin.

Semnele” de la ficat erau de fiecare dată de neignorat: dureri în partea dreaptă, ușoară greață la final de masă (”abuzivă”), balonări intestinale și mai ales SOMNOLENȚĂ și dificultăți de atenție, memorie și concentrare.
Acest efect al suprasolicitării ficatului l-am observat iar și iar.

Am aflat, prin proprie experiență, că dacă îmi doresc o minte clară, o atenție ascuțită și memorie bună – am nevoie să mănânc puțin (sau deloc)!
Doar așa – FICATUL nu este suprasolicitat!
Am aflat că atunci când am un examen, o conferință, un seminar de predat sau orice altă activitate care necesită concentrare intelectuală – mai bine NU MĂNÂNC, sau mănânc foarte puține fructe – pentru a nu-mi încărca ficatul (chiar zile întregi, dacă este nevoie!).

M-am gândit că și ficatul nostru – în procesul de detoxifiere – după ce este curățat de reziduuri și toxine depuse în interiorul lui – are nevoie de acest proces de restructurare. Pentru că multe dintre structurile sale sunt moarte, uscate, fibrozate, sufocate de prezența îndelungată a toxinelor.
Abia după îndepărtarea vechilor structuri moarte – poți începe să stimulezi și să susții refacerea structurilor rămase – care au posibilitatea și puterea regenerării și dezvoltării normale.

Am realizat că atât în grădină, precum și în corpul nostru – procesul de ”curățenie” (= detoxifiere) are nevoie să treacă prin aceleași etape LOGICE:
1) îndepărtarea ”buruienilor” (toxinelor)
2) îndepărtarea ”uscăturilor” = țesuturi moarte (compromise)
3) tonifierea și susținerea refacerii și regenerării
Iar toate aceste etape necesită fiecare TIMP.
Și succesiunea lor este foarte importantă.
Degeaba ne tot străduim noi la multă lume să dăm produse de tonifiere a ficatului (tip silimarină, LIV sau altele), dacă nu s-au realizat celelalte două procese anterioare.
De aceea, atâtea tratamente cu suplimente au rezultate dezamăgitoare.
Pentru că oamenii NU ÎNȚELEG LOGICA procesului de vindecare – ce nu este altceva decât un proces de CURĂȚENIE – DETOXIFIERE și REGENERARE.

Așa am învățat că și ficatul nostru, suprasolicitat la maxim, are părți distruse, ce trebuie eliminate și înlocuite – și funcționează (la cei mai mulți dintre noi) doar cu o mică capacitate a puterilor sale.
La fel cum tufa mea de Rozmarin supraviețuia doar cu câteva ramuri.
De aceea, ficatul meu reacționează la orice ”abuz” – chiar și de fructe sau legume (iar la grăsimi sau alte bunătăți ”raw-vegane” – este deja dezastru!)
Pentru că ficatul îmi este compromis de zecile de ani de mâncat eronat, de stresul vieții, de lipsa odihnei și a timpului de relaxare, dedicat pentru echilibrarea ficatului.
Chiar dacă analizele ies bune – eu știu că ficatul funcționează doar cu câteva ”ramuri” active – și atât.

În timp, în procesul de detoxifiere – intenționez să-i susțin refacerea și reechilibrarea – și abilitatea mea de a digera sau nu cantități mai mari de alimente (fructe, legume) sau de a digera iar grăsimi – îmi va spune despre reușita procesului. Intenționez să mă ocup de echilibrarea corpului meu și probabil că acum i-a venit rândul ficatului! (mesajul Naturii a fost de o frumusețe fără seamăn).

Intenționez să resuscitez și tufa de Rozmarin, să mă ocup de ea și să-i permit să-și reia splendoarea inițială.
Nu contează NIVELUL la care acționez: tufa de Rozmarin din grădină sau ficatul meu. Știu că efectul va fi LA TOATE NIVELELE.
Aceasta este frumusețea UNIVERSULUI HOLOGRAFIC în care trăim.
Indiferent de nivelul la care acționăm – efectele sunt LA TOATE NIVELELE.

Așa am învățat că este cel mai SIMPLU să acționez la nivelul care îmi este cel mai la îndemână.
De cele mai multe ori, acesta este CORPUL MEU.
Dar câteodată – acest nivel se poate dovedi casa unde locuiesc, sau grădina casei – sau locul în care muncesc – sau hainele pe care le port.
Nu contează NIVELUL.
O aceeași acțiune benefică – se resimte LA TOATE NIVELELE (de aceea mă simt atât de bine, în general, după ce fac curățenie generală în casă!).
Dar și o acțiune mai puțin benefică – se resimte LA FEL!

 

Devii foarte RESPONSABIL când începi să înțelegi natura HOLOGRAFICĂ a Universului în care trăiești.
Deși nu este ușor să trăiești în prezent și în mod continuu în stare de conștiență înaltă – și să nu-ți mai faci rău cu gândurile, emoțiile și acțiunile tale (pentru a nu mai face rău lumii din jur!!!).
Pentru că nu am fost obișnuiți așa – nici educați așa – și nici crescuți așa (dimpotrivă!).

În schimb – SE POATE EXERSA.

Citeste articolul complet, https://www.centrulnatura.ro/povestea-tufei-de-rozmarin/

Sursa https://www.centrulnatura.ro/

Bien-etre du foie Bio/Hepatonic, 20 fiole si Suc de Mesteacan Bio

Prețul inițial a fost: 155,86 lei.Prețul curent este: 148,30 lei.

Bien-etre du foie bio/Hepatonic, Santarome

88,17 lei

Bien-etre du foie Bio/Hepatonic, Santarome Pachet 3 cutii

Prețul inițial a fost: 264,51 lei.Prețul curent este: 253,30 lei.

Desmodium 2500, Santarome

88,17 lei

Detox Bio, Santarome

88,17 lei

Magneziu marin hyposodic concentrat, 20 fiole

146,17 lei

Magneziu marin hyposodic original, 20 fiole

91,72 lei

Magneziu marin hyposodic și viță de vie roșie, 20 fiole

116,25 lei

Spirulysat concentrat, 20 fiole

219,87 lei

Spirulysat original, 20 fiole

116,00 lei

Spirulysat și cupru, 20 fiole

Prețul inițial a fost: 134,52 lei.Prețul curent este: 48,70 lei.

Suc de mesteacan Bio, Santarome

67,69 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *