Denumirea științifică: Malpighia glabra L.

Clasificare botanică: arbust din familia Malpighiaceae

Descrierea botanică: Acerola este un arbust sau pom mic fructifer peren, care crește până la înălțimea de 3 m, având o coroană bogată. Frunzele dispuse opus sunt oval-lanceolate, lungi de 5–10 cm, și cu marginea dreaptă. Florile cresc în buchete de câte 2-5 și prezintă cinci petale roz sau roșii. Fructul roșu aprins, aproape sferic, neted și nelobat este o drupă și are un diametru de 1-1,5 cm, fiind asemănător unei cirese. Acesta conține 2-3 semințe ovoide de 7–10 mm. Pulpa este zemoasă, iar gustul este în aceeași măsură dulce și acru.

Forme și preparate: comprimate, capsule, suc, pulberi

Părțile plantei utilizate: fructe

Substanță activă:  Acerola este unul dintre fructele cu cel mai ridicat conținut de vitamin C. În comparație, 100 g de portocale conțin 50 mg vitamin C, aceeași cantitate de acerola conține însă de la 1500 la 5000 mg. Acerola mai contine si alte substante: lipide (acid oleic, linoleic, palmitic, stearic, linolenic), proteine, carbohidrati, fibre, minerale (Fe, Ca, K, Mg, Zn, Mn, P, Cu), antociani, flavone, carotenoide (α- si β-caroten, luteina, β-criptoxantina), polifenoli, cvercetol, kemferol, cvercitrina, rutozida, acid cumaric, acid ferulic, acid cafeic, acid clorogenic, epigalocatehingalat, epicatehina, procianidina B1, B2. Conținutul de vitamine al acerolei este cel mai ridicat înainte de maturitate. Din această cauză, fructul se recoltează necopt.

Indicatii terapeutice: Extractul este adesea folosit in fitoterapie deoarece fructele de Acerola contin contin: vitamina C, minerale (fosfor, calciu), vitaminele A, B1, B2, B3 si antioxidanti; au proprietati tonifiante, antiinfectioase, remineralizante si antioxidante; au actiune antiage (anti-imbatranire) si de prevenire a accidentelor vasculare cerebrale si a bolilor neurodegerenative; intaresc organismul impotriva bolilor; se recomanda in perioade de surmenaj, convalescenta, graviditate, lactatie; stimuleaza productia de colagen si detoxifierea cutanata;

reduc simptomele de reumatism, diabet zaharat, anemie si tuberculoza; se recomanda ca adjuvant in afectiuni ale sistemului nervos, precum boala Parkinson.

Avertizări: un consum prea mare de Acerola poate avea efecte laxative.

Istoria plantei: Cireșele din Barbados sunt originare din insulele Antilelor Mici, regiunea vecină Yucatan și din țările sud-americane, cu urme la sud până în Brazilia. Planta a devenit naturalizată în locații tropicale, inclusiv Cuba, Jamaica, Puerto Rico și Bahamas. Cireșele din Barbados au fost găsite, de asemenea, în creștere în sudul Texasului, Florida, California de coastă și câteva județe din estul Californiei. Se crede că planta a fost adusă pentru prima dată în Florida pe calea Cubei, purtată de Pliny Reasoner, deoarece planta a apărut în catalogul pepinierei Royal Palm pentru anii 1887-1888. În cele din urmă, în 1917, H.M. Curran a livrat semințe de cireșe Barbados din Curacao către Departamentul Agriculturii din Statele Unite.

Afișez toate cele 5 rezultate

Acerola, 12 comprimate masticabile

21,51 lei

Acerola, 60 comprimate masticabile

46,30 lei

Acerola, 60 cpr. Vitamina C Naturala Pachet 3 cutii

123,38 lei

Coup de boost Bio, 60 jeleuri

130,97 lei

Ginseng, lăptişor de matcă, guarana, acerola Bio, 20 fiole

110,98 lei