Denumirea științifică:  Calluna vulgaris
Clasificare botanică: face parte din familia Ericaceae

Descrierea botanică: Iarba-neagra Calluna, numita si iarba neagra falsa, este un subarbust de 30-80 cm inaltime si este raspandit in toate regiunile Romaniei. Crengile sale rosiatice, au frunze mici opuse, dese si imbricate pe patru randuri, iar florile de un roz aprins  si cu cate patru lobi formeaza panicule terminale rasfirate.

Forme și preparate: extract, ceai, decoct

Părțile plantei utilizate: terminatiile cu flori sau planta intreaga.

Substanță activă: Arbutina ( monoglucozid al hidrochinonei), ercolina (rasina), ericinol( ulei), un flavonoid diuretic, tannin, ericina ( glucozid), quercina (colorant), acid citric, calutanic si fumaric. Pentozani, caroten, amidon, ceara, hiperozide ( flavonoide), inulina.

Indicatii terapeutice: Iarba neagra este un real ajutor in vindecarea cistitelor cu piurie, in colibaciloze, uretrite, cistopielite, cistite cornice, cistite in afectiuni prostatice si in toate formele inflamatorii ale cailor urinare.Florile de iarba neagra dezvolta o actiune antiseptic, diuretica si anti-algica asupra cailor urinare.

Avertizari: Nu sunt cunoscute contraindicatii sau toxicitate in dozele recomandate. A nu se depasi doza recomandata.

Istoria plantei: In Evul Mediu, iarba neagra facea parte din farmacopeea traditionala. Mattioli ( 1554) ai lauda eficienta antiseptica asupra cailor urinare si ai confirma utilitatea in controlul calculilor renali si vezicali. Leclerc raporteaza cazuri de vindecari la pacienti care prezentau urina tulbure si cu miros neplacut, ca urmare a prezentei puroiului, iar la scurt timp dupa incetarea tratamentului cu iarba neagra , urina se limpezea si isi relua aspectul si mirosul normal.

Afișez singurul rezultat

Prostata Bio, Santarome

86,82 lei